Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnost web trgovine. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na gumb "Slažem se".

 • Nebeski dar - wellness shop

  Nebeski dar - wellness shop

  U našoj ponudi naći ćete zanimljive wellness proizvode: prirodne kristale i nakit od prirodnih kristala, mirisne štapiće i čunjiće, najkvalitetniji tamjan, knjige za samorazvoj i još puno toga.
  Cijelu ponudu pogledajte u našem web shop-u
  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Kristal mjeseca

  Kristal mjeseca

  RUŽIČASTI KVARC - Kamen ljubavi
  Legenda kaže da je grčki bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Palo Santo

  Palo Santo

  Sveto drvo
  Palo Santo je mistično drvo koje raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Miris mu ima slatke note bora, mente i limuna

  Palo Santo uklanja ustajalu, negativnu energiju, pročišćava prostor te podiže vibraciju.
  Više
 • 1
 • 2
 • 3

Tako je bilo

Email
3dbb1aea7bd222f019d3fb8e94ed049d.jpg3dbb1aea7bd222f019d3fb8e94ed049d.jpg
Kat.broj : K54
60,00 kn
Opis
 • Autor: T. Lobsang Rampa
 • Uvez: meki
 • Broj stranica: 239
 • Format: 18,5 x 11

Opis: Za sve ljubitelje Lobsanga Rampe i okultnih znanja s Tibeta.

Predgovor

Sve najbolje knjige imaju predgovor, pa ga zato ima i OVA. Konačno, autori su ovlašteni da svoje knjige smatraju Najboljima. Najbolje će biti da prvo objasnim ZAŠTO sam izabrao ovakav naslov.
„Tako je bilo!“ No zašto bi netko izabrao tako šašav naslov? On u drugim knjigama tvrdi kako UVIJEK piše istinu! Svakako, svakako, objasnit ću vam, samo se STRPITE (ovo bi trebalo napisati velikim masnim slovima) i NASTAVITE ČITATI.
Sve moje knjige JESU istinite i ja tu činjenicu neprestano potvrđujem usprkos nemilosrdnim progonima i klevetama. Ali, razboriti i umni ljudi bili su kroz stoljeća proganjani, pa i mučeni i ubijani zato što su pričali kako je prije bilo! Jednog Mudrog Čovjeka gotovo su spalili na lomači jer se usudio tvrditi da se Zemlja okreće oko Sunca, a ne — kako su učili Svećenici — da je Zemlja središte Svijeta i da se svi planeti okreću oko nje. Jadnik, prošao je grozno, mučili su ga na svakojake načine, a spasio se samo zato što je javno porekao svoje riječi.
Također je bilo onih koji su u krivom trenutku nesmotreno levitirali pred pogrešnim ljudima i sa štetnim posljedicama; zato što su pokazali da se razlikuju od obične horde, ubijani su na spektakularne načine. Neki iz „horde“ ZAISTA su vulgarni, osobito novinari!
Najgora je ljudska vrsta — znate tko su ONI — jedino što zaista VOLE jest da svakoga spuste na istu razinu; oni naprosto ne mogu podnijeti da se netko razlikuje od njih, pa zato kao manijaci urlaju: „Uništi! Uništi!“ I umjesto da pokušaju dokazati da je netko u pravu — uvijek se trude da dokažu da je u krivu. Osobito Tisak uživa u tome da započne lov na vještice i progone, i to toliko da ti se gotovo razum pomuti. Imbecilni novinari nemaju pameti da pomisle da bi ipak MOGLO „biti nečega u tome!“
Edward Davis, „najžešći američki policajac“, izjavio je za časopis Istina u siječnju 1975: „Sredstva javnog priopćavanja sastoje se u načelu od hrpe frustriranih proznih" pisaca. Drugim riječima, Novinarstvo je puno tipova poput Picassa koji izvlače svoje kutije s bojama i slikaju mene, ali na toj slici nitko me ne prepoznaje osim momka koji je držao kist i boje. Jasno je da gospodin Davis ne voli Tisak. Ne volim ga ni ja. Obojica za to imamo debele razloge. Jedan mi je novinar rekao: „Istina? Istina nikada ne prodaje novine. Senzacija da. Nije nas briga za istinu; mi prodajemo senzacije.“
Još od izlaska iz tiska Trećeg oka — ISTINITE knjige! — „iz naftalina su počela gmizati čudna stvorenja“ i perom umočenim u otrov pisati knjige i članke protiv mene.
Neki samozvani „stručnjaci“ su objavili da je TO LAŽ, dok su drugi istog soja tvrdili da je ovo istina, a ONO laž. Nikada se ni dvojica „stručnjaka“ nisu mogla složiti u mišljenju.
Lutajući „istraživači“ su putovali uokolo i intervjuirali ljude koji me nikada nisu upoznali i fabricirali izmišljene priče o meni. Ni ti me “istraživači“ nisu nikada upoznali. Novinari su, očajnički tražeći senzaciju, izmišljali „intervjue“ koji nikada nisu dani. Gospođa Rampa u jednom izmišljenom „intervjuu“ doslovce kaže da je ta knjiga fikcija. Ona to nikada nije rekla. Nas oboje tvrdimo da su sve moje knjige ISTINITE.
Ali ni tisak, ni radio, ni izdavači nikada mi nisu pružili priliku da ispričam svoju verziju priče. Nikada! Niti su me ikada pozvali da se pojavim na TV ili radiju i da ispričam Istinu! Naprotiv, kao i mnoge prije mene, stalno me progone jer sam „drugačiji“ od većine. Na taj način Humanost uništava one koji bi Ljudskoj rasi mogli dati iznimna znanja ili iskustva. Mi Neobični, mogli bismo, ako bi nam se dopustilo, ukloniti Granice Znanja i unaprijediti razumijevanje Čovjeka.
O meni se piše da sam malen i dlakav, krupan i ćelav, visok i nizak, mršav i debeo. Također sam — prema „pouzdanim“ novinskim izvještajima — Englez, Rus, Nijemac kojega je na Tibet poslao Hitler, Indijac, itd. „Pouzdani“ novinski izvještaji! SVE DRUGO — baš sve osim ISTINE — ali ona je u mojim knjigama.

O meni je ispričano i priča se toliko laži! Toliko mnogo izmišljotina koje su mi zadale tako mnogo patnje i bijede —ali u ovoj knjizi je Istina. Ispričat ću vam

kako je to bilo!

T. Lobsang Rampa

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk