Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnost web trgovine. Nastavkom pregleda naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja kliknite na gumb "Slažem se".

 • Nebeski dar - wellness shop

  Nebeski dar - wellness shop

  U našoj ponudi naći ćete zanimljive wellness proizvode: prirodne kristale i nakit od prirodnih kristala, mirisne štapiće i čunjiće, najkvalitetniji tamjan, knjige za samorazvoj i još puno toga.
  Cijelu ponudu pogledajte u našem web shop-u
  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Kristal mjeseca

  Kristal mjeseca

  RUŽIČASTI KVARC - Kamen ljubavi
  Legenda kaže da je grčki bog Eros osjetio sažaljenje za ljude kada je vidio da zbog ljutnje koju nose u sebi osjećaju bol i usamljenost. Tada je stvorio ružičasti kvarc u nadi da bi njegova lijepa boja i nježna energija mogla probuditi ljubav i radost među ljudima.

  A content display module, that supports several layout modes, such as Tabs. Više
 • Palo Santo

  Palo Santo

  Sveto drvo
  Palo Santo je mistično drvo koje raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu. Miris mu ima slatke note bora, mente i limuna

  Palo Santo uklanja ustajalu, negativnu energiju, pročišćava prostor te podiže vibraciju.
  Više
 • 1
 • 2
 • 3

RUŽIČASTI KVARC - Rose Quartz

grupa: silikati - tektosilikati
kristalni sustav: heksagonski/trigonski
kristalni habitus: masivni agregat
kemijski sastav: SiO2
tvrdoća: 7
boja: svijetlo roza do duboko ružičasta
sjaj: staklast
prozirnost: proziran do gotovo neproziran
gustoća: 2,65 g/cm3
ostali nazivi: rozenkvarc, roza kvarc, ružičnjak, kamen ljubavi, rose quartz

Ružičasti kvarc

Opširnije...

ŠUNGIT - Shungite

gustoća: 1,5-2,4 t/m3
tvrdoća: 3,5 - 4
boja: crna, sivo-crna
kemijski sastav: Ugljik - 20 - 95%, Silicij - 5 – 60%, Aluminij - do 4%, Željezo - do 3,5%, Magnezij - do 3,5%, Kalij - do 12%, Sumpor - do 1,2%, Kalcij do 0,58%, Fosfor - do 0,34%, i mnogi drugi makro i mikroelementi.

Šungit (shungite) je prirodni mineral, u osnovi je ugljik specifične strukture. Zovu ga još „kamen života“. Vjeruje se da je star više od 2 milijarde godina. Porijeklo šungita još uvijek je zagonetno, čak postoji egzotična pretpostavka da je ostatak planeta Faeton koji je nekada postojao u našem Sunčevom sustavu.

Jedino nalazište je u republici Kareliji, Rusija.

Opširnije...

LABRADORIT - Labradorite

grupa: silikati – tektosilikati
podgrupa: feldspat – plagioklas
kristalni sustav: triklinski
kemijski sastav: NaAlSi3O8 – CaAl2Si2O8
tvrdoća: 6 – 6,5
boja: plava, zelena, zlatna, brončana, ljubičasta, bijela

Lijepi labradorit

Labradorit je vrsta feldspata, plagioklas feldspat, a naziv je dobio nakon što je prvi puta otkriven blizu sadašnjeg grada Nain na Labradoru.
Formirao se duboko u kori zemlje, fascinantan je, a njegova se ljepota i svjetlucavi aranžman boja može lako previdjeti ako se ne pogleda kako treba.
Često jednoličan, tamnog izgleda i neugledan na prvi pogled (posebno kada je suh i nepoliran), ali kada se pogleda iz pravoga kuta, dolaze do izražaja slikovite svjetlosne refleksije - poznati schiller efekt - u igri svjetla mogu se primjetiti brazde na površini i kriškasti dijelovi, blještanje metalno plave, zelene, zlatne i brončane boje.

Opširnije...

JASPIS - Jasper

grupa: silikati - tektosilikati
kemijski sastav: SiO2
tvrdoća: 7
boja: crvena, žuta, smeđa, plava, zelena, brojne druge, neproziran
gustoća: 2.6 - 2.65

Poznat po općoj prisutnosti jaspis spominju Grci, Hebreji, Asirci i latinska literatura, a spominje se i u rukopisima Harappa kulture Indus doline.

Kamenčići s ugraviranim uzorcima i natpisima naširoko su se upotrebljavali u antici. Omiljene su bile rezbarije od mnogih vrsta jaspisa i koristile su se kao talismani, amajlije. Ponekad su ih koristili za osobni nakit, ali rezbarije od jaspisa imale su uglavnom važniju funkciju - služile su kao zaštita ili magično sredstvo, štitile su nositelja od bolesti, nesreća, demona i zla u zagrobom životu. Na primjer, Egipćani su rezbarili skarabeje od crvenoga jaspisa kao simbol vječnog života. Amajlija u obliku zmijske glave, obično se radila od crvenoga kamenja kao što su crveni jaspis ili karneol, štitile su od zmijskog ugriza i simbolizirale su moć velike zmijske boginje Izide.

Opširnije...

Full Review William Hill www.wbetting.co.uk